Residence KJ

Residence KJ

For a family of four, we designed and built Residence KJ, a whitewashed villa in mansion style that bears the full stamp of Mieke Van Herck A-architects. In consideration of the client's wife having Croatian roots, a family that loves the outdoors and a client who often has to miss Belgium and his family because of his work, the outdoors, an infinite holiday feeling and connection are central to this newly built villa.

Completed: 2024
Location: Rumst
Project ID:
architecture - interior
Residence KJ
Residence KJ
Residence KJ

The translation of that trio of special living requests can be found, among other things, in the seamless transition between interior and exterior and the creation of spaces that celebrate the family's connection with friends. For this reason, fine family traditions, such as Christmas and, more specifically, the place of a Christmas tree in the house, were also discussed in detail during the design phase. 

Residence KJ

At Residence KJ, the residents party, cook and live to the fullest. The pool house bears witness to this way of living. It lies deep in the garden and is furnished to perfection with a dining area, bedroom and outdoor kitchen. In turn, the swimming pool with its elaborate light-coloured finish envelops outdoor living in an atmosphere of southern sophistication.

Residence KJ

This family's amateur cooks will also enjoy the spacious indoor kitchen. And with sophisticated textiles adorning the rear windows at the rear façade, the Ibiza feeling comes rushing in with every lovely breeze.

Residence KJ
Residence KJ

As the family further requested the use of low-maintenance materials, they chose a worktop in high-gloss ceramic for the kitchen. The team of Mieke Van Herck architects spotted the renewed love for the luxurious aura of glossy design at international trade fairs and therefore opted confidently for a floor with a shiny marble look in the entrance hall as well.

Residence KJ

Another beautiful feature that sets the tone on entering the house is the staircase that curves upwards like a sculpture. Finally, much thought went into the clever integration and implementation of lots of storage space throughout the house. All items, down to the last pair of shoes so to speak, were ingeniously allocated their place in the new house during the design phase. The highest level of quality for Mieke Van Herck architects is reached in a home, when living comfort goes hand in hand with exquisite aesthetics. 

Residence KJ
Residence KJ
Residence KJ
Residence KJ